Mark Zuckerberg, osnivač najveće društvene mreže na svijetu, Facebook-a, jutros je ukinuo svoj nalog na ovoj mreži, zbog, kako kaže, sve više sadržaja koji ga ne zanima i koji nije nikad lajkao.

Zuckerberg je, kao i mnogi korisnici, izrazio negodovanje prema velikom broju plaćenog sadržaja koji nekako nađe put do njegovog timeline-a.

‘’Neki dan skrolujem, tražim slike mačkica da mi Priscilla ne vidi, kao ono: tene, torbe one neke ‘anti theft’, knjige, depilacijski saloni, noktare, teretane, politički kandidati iz svih zemalja, neke stranice predugih naziva koje dijele nepovezan sadržaj. Ništa mi nije jasno, kao da mi se 70 posto vremenske crte sastoji od oglasa. Nisam se na to prijavio kad sam pravio ovaj Facebook.’’ kaže Mark.

Mark je istaknuo i kako je nedavno propustio nekoliko bitnih događaja, za koje je do sada saznavao isključivo preko Fejsa. ‘’Nedavno mi drugarica iz srednje rodila, ja nisam vidio. 300 komentara i lajkova na post, ja zakasnio, tri dana poslije napisao. Ne vidim ko šta radi, nema više slika mačkica, nema ništa. Dođe mi da sve ugasim i ostavim samo Instagram. Ludilo ljudi, ludilo.’’

Mark je kazao kako ne planira vratiti profil u skorije vrijeme i kako će malo ‘odmoriti’ od Facebooka. ‘’Nastavit ćemo poslovati, ali ja neću imati profil tu. Ne mogu više, ne ide. Nema mi onog najboljeg od Facebooka, što je nekad bilo. Gasim se do daljnjeg, pa ćemo vidjeti kako i šta dalje.’’