Nastup popularnog benda Dubioza kolektiv na dočeku nove godine u Sarajevu izazvao je dosta kontroverzi. Neki smatraju da je nastup bio bezveze, a ozvučenje uređeno neprofesionalno, dok sa druge strane ima i onih koji zagovaraju stav da je Dubioza kolektiv priredila vrhunski spektakl. Većina građana odlučila je svoj stav izraziti na Facebook-u, a gospodin Zuckerberg najavio je brisanje naloga svima koji to nisu uradili.

Facebook već godinama stagnira ili je u blagom padu čak. Većinu korisnika nam čine gospođe u srednjim godinama koje dijele recepte i neke motivacione citata. To nismo nikako željeli od naše društvene mreže. Međutim, pojavio se tračaka nade nakon nastupa Dubioze kolektiv u Sarajevu. Nastao je pravi bum jer svi imaju različite stavove o nastupu i čvrsto ih brane. Moram reći da je to doprinijelo oporavku Facebook-a posebno u zemljama Balkana”, rekao je Mark Zuckerberg, osnivač Facebook-a.

Gospodin Zuckerberg najavio je brisanje naloga svima koji nisu komentarisali ovaj događaj na ovoj društvenoj mreži.

“Ovo je naša prilika da se dignemo iz pepela i ponovo privučemo mlade ljude na Facebook. Svi koji nisu napisali bar jednu rečenicu o nastupu Dubioze kolektiv u Sarajevu nemaju šta tražiti na Facebook-u i njima će nalog automatski biti obrisan. Mislim da je ovo dobar potez za sve. Nije bitno je li vam se nastup svidio ili ne bitno je izraziti svoje mišljenje i njega se čvrsto držati”, dodao je Zuckerberg.

Prema nezvaničnim informacija Facebook sa brisanjem naloga počinje već u ponedjeljak, a građani BiH do tada imaju mogućnost da putem statusa prokomentarisati Dubiozin nastup.