Tužilaštvo BiH napokon je odlučilo početi raditi svoj posao i podignuti optužnicu protiv Milorada Dodik. Gospodin Dodik se odmah nakon podizanja optužnice odlučio pojadati svom velikom prijatelju, Zoranu Milanoviću koji je hitno poslao riječi utjehe.

“Jučer meni zvoni telefon ja pogledam kad ono Mile zove. Javim se, a on meni na rubu suza kaže “podigoše dušmani optužnicu protiv mene”. Ja sam par sekundi ostao bez teksta dok je on sa druge strane jecao. Govorio mi je da ga ne dam i da nije spreman da ide u zatvor. Ja sam se u trenutku malo sabrao i rekao mu da se ne brine i da će sve biti uredu. Dao sam mu obećanje da ćemo se zajedno boriti kako bi ostao na slobodi, a i uputio sam mu riječi utjehe kako bi se bar malo smirio. Gospodin Dodik je moj prijatelj i ja vjerujem da je nevin”, rekao je Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske.

Gospodin Dodik zahvalio se gospodinu Milanoviću na riječima utjehe koje je dobio od njega.

“Kada su mi moji ljudi javili da su ti dušmani i mrzitelji Srba podigli optužnicu protiv mene nije mi bilo dobro. Dobio sam anksiozni napad i nisam znamo šta da radim. Pozvao sam gospodina Milanovića koji se ponio prema meni kao pravi prijatelji i uputio mi riječi utjehe koje su mi pomogle da se smirim. Dobio sam neku snagu nakon njegovih riječi utjehe i sada sam spreman da se borim protiv Tužilaštva BiH koje mi se ni krivom ni dužnom naklatilo na kosti”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.