Predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović u emotivnom obraćanju medijima istakao je svoj prisni odnos sa gospodinom Miloradom Dodikom. Gospodin Milanović hvalio je način na koji gospodin Dodik vodi svoju politiku i kako mu je baš on najdraži političar u regionu. Nakon svih emotivnih rečenica gospodin Milanović otkrio je i da je zaljubljen u Milorada Dodika.

“On je meni toliko drag i poštujem sve što je do sada uradio. Ovo ne govorim samo kako političar nego kao i čovjek. Svima je poznato da se Hrvat i Srbi ne vole baš, ali mi smo ti koji će razbiti taj stereotip. Način na koji nas dvojica funkcionišemo je kao u nekoj romantičnoj seriji i volim biti u njegovoj blizini. Moram priznati na samom početku našeg poznanstva nije mi se baš svidio, ali godinama se to sve promijenilo i sada smo postali više od prijatelja. Kada se samo sjetim one noći na njegovom imanju u Laktašima obuzme me sreća”, rekao je Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske.

Na ove izljeve emocija nije ostao dužan ni Milorad Dodik koji nije mogao sakriti svoju sreću.

“Iako se o ovome već dugo vremena priča i svi znaju da je i gospodin Milanović imamo poseban odnos, drago mi je da smo na ovaj način nekako izašli iz ormara. Meni je najbitnije da je on sretan, a njemu da sam ja i to ne samo u političkom smislu nego i na onom ljudskom nivou. Svi ovdje u BiH mene smatraju nekim agresorom ili kabadahijom, ali samo je gospodin Milanović ima priliku da zaista vidi kakav sam čovjek”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.