Ko radi taj i griješi – poslovica koja se svakodnevno može implementirati zbog nečijeg postupka u ovoj zemlji. Građani Sarajeva i okoline, jutros su na Bjelašnici zatekli stazu za koju nisu bili spremni.

“Mi smo greškom postavili stazu za off road, a ne za skijanje. Desi se i najboljima, a kamoli nama. Nedavno smo uposlili neke pripravnike i dali im da vode projekte kako bi se dokazali. Valjda je to od želje da napravi nešto dobro polupalo kalendar skroz i desilo se ovo. Mi se izvinjavamo ali imajte razumijevanja prema ovim mladim ljudima koji su imali zaista dobru namjeru. To se malo zanijelo, mladost jebi ga, šta ćete, nismo ni mi bolji bili u tim godinama”, rekla nam je Šefika Ramić, glasnogovornica ZOI 84.

Umjesto snijega i utabane staze, postavljeno je blato, kamenje i suha zemlja prilagođena off road vožnji.

“Mi smo dva dana to cicali, redali, dekorisali da bi tek sinoć skontali da je ustvari decembar, te da treba postavljati staze za zimsku sezonu. Stvarno nam je žao, ali eto u svakom zlu ima i nešto dobro. Omogućili smo terenske presvlake za skije i sanke, tako da po skromnoj cijeni od 500 KM po danu, svi posjetitelji mogu iznajmiti dodatnu opremu kako bi se mogli spuštati po ovakvom terenu. Također, svi vlasnici terenskih vozila mogu doći da uživaju u spustu, a dnevna karta ako posjedujete vozilo je skromnih 150 KM. Ukoliko nemate, možete iznajmiti terenca za samo 2.500 KM po danu”, rekao je Samir Mahovina, pripravnik u ZOI 84.

Građani također mogu pješačiti po stazi, i tako uživati u nepresušnoj adrenalinskoj zabavi, dok izbjegavaju lude off road vozače i kamenje koje se kotrlja nizbrdo.