KJP ZOI 84 se ove godine odlučio na jedan ogroman iskorak u svome radu i modernizaciji.

Naime, ovo javno preduzeće se dosjetilo marketinškog trika kako da što bolje privuče veliki broj domaćih skijaša, bordera, sankaša i izletnika u zimskom periodu.

“Mi smo počeli ovu sezonu sa stazom od zemlje i liftovima koji ne rade. Međutim, nije to baš bez plana i strategije. Mi umjesto u infrastrukturu, želimo uložiti u marketing. Planiramo što više posjetilaca iz Sarajeva, Zenice, Konjica… i ostalih bošnjačkih gradova. U prvom planu je postavljanje zastava s ljiljanima duž cijele staze, kako bi se ljudi osjećali lijepo i ugodno dok nose svoje skije i pješače na početak staze, da bi se spustili jednom ili dva puta za taj dan. Evo zar nije to genijalno? Zamislite, uspuhali ste se, nosite skije ili bord i pored sebe vidite kako se vijori prelijepa zastava sa zlatnim ljiljanima na plavom štitu”, rekao je direktor ZOI 84, Nevres Alispahić.

Kako saznajemo iz izvora bliskih direktoru Alispahiću, te ZOI-u 84, ovo nije jedina stvar koju će ova firma uraditi na poboljšanju uslova skijanja. Kroz ovu sezonu, u sklopu razvojnog plana, biće stavljene zastave sa mjesecom i zvijezdom na raznim podlogama. Također, po Sarajevu, Zenici, Mostaru, Konjicu, Jablanici i drugim gradovima, uposlit će se hostese koje će dijeliti letke sa slikama Jahorine i Ravne planine, a s natpisom: “Hoćete li stvarno pare ostavljati NJIMA?”, “Ne idite kod NJIH, jer u jedinstvu je snaga”, “Ostavimo novac NAŠIMA, a ne NJIHOVIMA”.