Poraz protiv Luksemburga naveo je mnoge u igrače u reprezentacije da se zapitaju šta oni tu uopšte radi. Loša igra u rangu nižerazrednih liga i nezainteresovanost za dešavanja na terenu samo su neke od odlika koje je reprezentacija imala u meču protiv Luksemburga. Kako bi malo popravili utisak Zmajevi su najavili da će protiv Slovačke pokušati uputiti bar tri udarca na go.

“Ovo je stvarno velika sramota što smo uradili protiv Luksemburga. Nismo igrali dobro i Luksemburg nas je razbio kao beba zvečku. Nismo imali nikakvih prilika da ugrozimo go protivnika i prvi udarac smo imali tek na kraj utakmice. Mi smo nekad bili reprezentacija koja je bila strah i trepet za protivnika, ali sada je skroz druga priča. Mi ćemo morati nekako popraviti utisak protiv Slovačke i ovim putem obećavam svim navijačima da ćemo pokušati uputiti barem tri udarca u okvir gola”, rekao je Rade Krunić, reprezentativac BiH.

Selektor naše reprezentacija otkrio je mali dio taktike koji planira forsirati protiv Slovačke u Zenici.

“Momci su obećali barem tri udarca na go što je skoro pa duplo više nego što smo imali protiv Luksemburga. Malim koracima idemo naprijed sve će to doći na svoje samo je pitanje vremena. Ja sam njima uvijek govorio da ako hoćemo pobijediti moramo šutati na go jer se bez šuta ne može dati go. To je ključ za svaku pobjedu. Također, protiv Slovačke nam je taktika da damo više golova nego što ćemo primiti i tako osiguramo pobjedu”, rekao je Savo Milošević, selektor fudbalske reprezentacije BiH.