Iznenadnim padom snijega krajem novembra kao i svake godine nastao je totalni kolaps u našoj zemlji. Zimske službe i ove godine su iznenađene, a najgora situacije je bila u Zenici. Put za izletište Smetovi zbog velikih nanos snijega bio je opasan po život vozača. Zimske službe iz ovog grada zamolile su građane da sami očiste taj put.

“Lako je sjediti u kući i čekati da neko drugi čisti snijeg. Građani su lijeni i bezobrazni po tom pitanju i mi smo odlučili da ove godine zbog toga malo drugačije pristupimo problemu snijega. Od ove godine radimo po principu ako vam smeta sami očistiti. Evo sada se žale da ima puno snijega na putu za Smetove i da je opasno pa što se onda fino ne okupe uzmu lopate i očiste. Mi ne možemo stići na sve strane odjednom. Kritikuju nas, a svi dobro znaju da je snijeg pao iznenada”, rekao je Admir Mećava, pomoćnik šefa tima za čišćenje puteva u Zenici.

Zimske službe Zenice poručile su građanima da od njih imaju punu podršku u čišćenju snijega u vidu opreme i ostale logistike.

“Mi ćemo građanima pomoći koliko god je u našoj moći da se snijeg očisti. Ako neko nema lopatu ili neku drugu opremu potrebnu za čišćenje snijega može posuditi od popunjavanjem jednostavne aplikacije na našoj stranici. Mi smo tu za građane, ali ne možemo sve sami da uradimo ovako iznenada. Evo koliko mi javljaju sa terene građani su riješili ovaj put za Smetove, a sada neka prate naše društvene mreže tamo ćemo ih obavijestiti koji još put je problem pa neka i to srede”, dodao je gospodin Mećava.