Prvi ovogodišnji snijeg danas je pao u nekoliko gradova naše zemlje. Zimske službe ove su godine odlučile brzo reagirati i ne dozvoliti da ih snijeg iznenadi. Kako mediji navode zimske službe su snimile video tutorial kako građani sami da očiste snijeg sa ulica i trotoara.

“Do sada smo svake godine bili jako iznenađeni kada snijeg padne u decembru ili januaru. Međutim, ove godine smo odlučili uhvatiti u koštac sa ovim problemom zvanim snijeg. Radili smo naporno u proteklih par mjeseci i snimili nekoliko korisnih video tutorijala koji će građanima pokazati kako sami da očiste snijeg sa ulica, tortura i prilaznih puteva. Mislim da će im to puno pomoći jer mi trenutno nemamo kapaciteta da odgovorimo na ove obilne padavine i očekujemo njihovu pomoć. Video tutoriali su dostupni putem našeg YouTube kanala i molim sve građane da ih pogledaju”, rekao je Hašim Pahulja, šef sektora za čišćenje snijega u zimskoj službi BiH.

Gospodin Pahulja odlučio je građanima dati nekoliko besplatnih savjeta i tako ih još bolje pripremiti za borbu protiv snijega.

“Najvažnije je imati dobru lopatu za čišćenje snijega, mislim da imate sad u Bingu na akciji pa možete kupiti. Sve aktivnosti raditi iz nogu to je jako važno kako vas leđa ne bi ukočila i poslije niste nizašta. To su samo neki od savjeta, a za ostale pozivam još jednom građane da gledaju naše video tutoriale . Ima tu svega od toga kako očistiti neki prilazni put do toga kako očistiti autoput tako da se svašta može naučiti”, dodao je gospodin Pahulja.