Prema prognozama nekih od najboljih bh. meteorologa našu zemlju očekuje nova promjena vremena. Do sada su građani mogli uživati u proljetnim temperaturama, ali prema najavama slijedi pogoršanje vremena pa čak su moguće i snježne padavine. Kako ovaj put zimske službe ne bi zakasnile one su već sada građanima poručile da se pripreme na saobraćajni kolaps.

“Taman smo mislili da je sa zimom i snijegom gotovo i da napokon možemo kao ljudi da odmorimo. Međutim, ove najava pogoršanja vremena i snježnih padavina su nas skroz iznenadile. Nema logike da sada pada, ali dobro. Mi ćemo se voditi prijašnjim iskustvima i kako ne bi zakasnili ovaj put već sada upozoravamo građane da se pripreme na saobraćajni kolaps ukoliko padne više od dva centimetra snijega jer se mi sa toliko masom ne možemo boriti. Nadam se da smo sada na vrijeme najavili i upozorili građane da se pripreme i da nas neće prozivati za nerad”, rekao je Ahmed Hodžić zvani Pahulja, pripadnik Zimske službe grada Sarajevo.

Građani su se zahvalili na ovom upozorenju koje je na vrijeme stiglo iz zimske službe.

“Napokon i da naše službe odrade jedna posao na vrijeme. Nije problem neka sa stvore gužve i kolaps u saobraćaju, ali smo neka nam to neko najavi. Ja se svaki put iznenadim kada vidim da snijeg nije očišćen sa ceste ili kada upadnem u gužvu pa zakasnim na posao. Sada su nam fino najavili mogući saobraćajni kolaps i znamo da ranije krenemo ako gdje idemo automobilima. Ovim putem im se zahvaljujem na tom divnom i herojskom gestu”, rekao je Samir Tulipan iz Sarajeva.