Snijeg u našoj zemlji izazvao je totalni kolaps u saobraćaju. Najgora situacija je svakako na planinskim putevima, a zimske službe ni ove godine nisu uspjele pravovremeno odgovoriti na padavine u BiH. Kako bi spriječili veći kolaps zimske službe naše zemlje zamolile su građane da na put ne idu prije proljeća.

“Mi smo danas malo prošli tim putevima i vidjeli da je stvarno teško voziti na pojedinim dijelovima. Pao je snijeg, a ispod je poledilo što je stvarno katastrofalna kombinacija. Mi sada to i što bi htjeli ne možemo da očistimo. Građani zbog neinformisanosti krenu na neki put i onda zaglave u tom velikom snijegu ili zbog leda ne mogu da kontrolišu vozilo. Kako ne bi dovodili u opasnost i sebe i druge učesnike saobraćaja mi ovim putem molimo građane da ne idu nigdje prije proljeća dok se ovaj snijeg malo ne otopi”, rekao je Hazim Klizaljka, šef tima za procjenu sigurnosti saobraćaja u zimskom periodu.

Zimske službe navele su da je jako bitno da ih građani poslušaju kako ne bi došlo do ogromnog kolapsa u saobraćaju.

“Molimo još jednom građane da nigdje ne idu. BiH je svakako siromašna zemlja i građani nemaju gdje da putuju tako da to nije problem. Ako trebaju negdje hitno neka to probaju prolongirati do proljeća. Ako negdje krenu i zaglave možemo im poručiti da nas slobodno ne zovu jer ih mi nećemo izvlačiti. Dobili su fino, ljudsko upozorenje i sada neka se pridržavaju toga. Brzo će doći proljeće i sve može sačekati do tada”, dodao je gospodin Klizaljka.