Iako se na glavni grad Bosne i Hercegovine danas spustila mećava, poput one iz stihova pjesme pokojnog Louisa, mnogi građani se ipak žale da ni ona nije zaustavila pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo da im uruče tikete za nepropisno parkiranje.

“Ja sam jutros parkirao na trotoar samo 15 minuta da nešto završim i kada sam se vratio vidim zakačenu kaznu na šoferšajbi. Pomislim prvo koja je budala ustala da po ovakvom vremenu kači kazne, i onda malo bolje pogledam i primijetim da je šoferšajba detaljno očišćena. Shvatim da ovo zasigurno nije uradila policija jer to nikada ne rade, već da iza ovoga očigledno stoji dobro iskoordinirana akcija od nekoga ko je pomagao pripadnicima MUP-a da to urade”, govori sugrađanin Kenan.

Detektivski nos našeg sugrađanina je bio upravu, jer smo nedugo nakon toga dobili informaciju od Zimske službe da su zajedno sa policijskim snagama na terenu.

“Vaši čitatelji već od ranije znaju da mi nismo u stanju izaći da očistimo ulice po lošem vremenu, ali smo se barem stavili MUP-u na raspolaganje da im pomognemo u njihovoj akciji. Formirali smo zajedničke timove gdje bi nam oni išarali koji automobil nije propisno parkiran, zatim bi naši ljudi očistili šoferšajbu i tablice kako bi oni mogli nakon toga napisati i i ostaviti kaznu. Od ranih jutarnjih sati do sada smo izdali već na stotine prekršajnih naloga i nastavljamo sa akcijom do kraja dana”, poručili su iz Zimske službe.

Prema trenutnim statističkim podacima, u operaciji kodnog naziva “Zimska čestitka”, za sada je inkasirano preko 35.000 KM od prekršajnih naloga.