Popularni sarajevski muzičar blagog lica, Zijo Valentino, odlučio je da mijenja potkošulju. On se na ovaj potez odlučio nakon što je vidio da njegova stara potkošulja iz spotova iz devedesetih godina, bijela sa debljim naramenicama, više nije u medijskom fokusu na malim ekranima. Iako je od svog signature look-a odustao još 2014, kada se pojavio u sakou i rokerskoj, sivoj majici, Valentino je uskoro shvatio da je potkošulja neizostavni dio njegove ličnosti, te da se ona iz devedesetih dobro uklapa u novi modni smisao.

“Ipak, smatrao sam da je trebam promijeniti”, odgovara nam na Facebook-u, jer nije bio u Sarajevu u trenutku svoje odluke – “čisto zato što je imam već deset godina i više nije u svom punom sjaju.” On će u Almi Ras nabaviti novu potkošulju, od 100 % pamuka, običnu, bijelu, u kojoj će nastaviti da nastupa.

Ova potkošulja je savršen modni klasik kojim sam oduševljen – priznaje – i uvijek prolazi bez greške. Uz to, iznimno je praktičan tekstilni predmet, jer kupi znoj kad je vruće i grije leđa kad je hladno. Nabaciš li preko nje kožnjak, dobijaš klasični rock’n’roll statement kojem ne treba ništa više osim kovrdžave kose i električne gitare – iskren je s nama Zijo Valentino.

Rock klasici njegove grupe Valentino pamte i stare i nove generacije. Sarajevska pop-rock škola, sa povratkom Zijine potkošulje, dobija stari sjaj.