Zenička zaobilaznica predstavljena kao veliki projekt, već mjesecima je zatvorena zbog toga što nema sve potrebne dozvole. Od danas to više neće biti tako. Zenička zaobilaznica danas je otvorena za promet vozila, ali samo na tri dana kako bi se malo beton razgazio. Kako mediji saznaju zaobilaznica će biti zatvorena za tri dana jer joj fali još jedan papir. To su utvrdila službenice iz ureda za otvaranje cesta FBiH.

Pregledavanjem papira utvrdile smo da fali jedan papir, ali smo ipak pustila ovo tri dana da se građani mao voze po zaobilaznici. Sa druge strane možda se taj papir i nabavi u ova tri dana pa nećemo morati ni zatvarati zaobilaznicu nikako. Nadamo se da će sve proći u najboljem redu. Mjesecima je trajalo sakupljanje svih potrebnih papira i dozvola za ovu cestu i opet nisu sve skupili”, rekla je Fadila Pečat, službenica u uredu za otvaranje cesta FBiH.

Mnogo je kontroverzi izazvala ova cesta zbog nedostatka dozvola. Gospođa Fadila objasnila nam je koji papir sad fali i šta još sprječava da se ova cesta pusti u promet.

“Sada još samo fali dozvola za postavljanje reklama na zaobilaznicu. Čim to dostave Zenička zaobilaznica će imati sve potrebne dozvole i moći će nesmetano da počne sa radom. Pozivamo sve građane koji imaju neko prijevozno sredstvo pa makar to bio i električni romobil da se provozaju ovom cestom u sljedeća tri dana kako bi se beton razgazio, a to im je jedinstvena prilika dok je opet ne zatvorimo”, dodala je Fadila Pečat.