Već nekoliko godina Zenica je pri vrhu liste gradova sa najzagađenijim zrakom u svijetu. Poseban tim koji je formiran zbog ovog problema najavio je da će se Zenica ove zime boriti za prvo mjesto u svijetu iako će biti teško. Među glavnim konkurentima Zenici je Sarajevo koje je već nekoliko puta ponijelo ovu titulu. Tim koji je formiran sastoji se od nekoliko stručnjaka koji su dali važne smjernice građanima kako da se ponašaju tokom zimskih mjeseci kako bi Zenica ostvarila svoj cilj.

“Mi smo oformljeni sa ciljem da Zenicu napokon proguramo na to prvo mjesto gdje i pripada. Odmah da vam kažem neće biti lako, ali im i ćemo raditi sve što je u našoj moći. Očekujemo također i veliku pomoć građana bez kojih ovaj projekt nije moguće provesti. Građani treba da prate naše smjernice i Zenica će lako postati grad sa najzagađenijim zrakom u svijetu”, rekao je Samir Smog, predsjednik tima za probijanje Zenica na prvo mjesto po zagađenosti zraka.

Nakon ove izjave gospodin Smog nam je ekskluzivno rekao i nekoliko smjernice kojih će se građani morati pridržavati ukoliko ne žele platit kaznu.

“Prije svega potrebno je da se što više loži ugalj ili nešto slično. Također, važan saradnik će biti i željezara u Zenici bez kojih ovo svakako ne bi bilo moguće. U planu je i organizirano paljenje gume na glavnom gradskom trgu u kojem će svi moći sudjelovati, biti će dodijeljene i nagrade za najbolje”, dodao je Smog.