Zbog velikog sniženja u Azelu koje se dešava dva puta godišnje izbio je ogroman incident zbog kog je u pritvoru završila ženska osoba inicijala S.N. Naime, kako Šatro.info ekskluzivno saznaje od izvora bliskog djevojci, do fizičkog obračuna dvije žene, koji je rezultirao iskopavanjem oka jednoj, je došlo zbog majice od 3KM kada se ista svidjela objema.

“Ma joj to je stvarno bilo divljaštvo. Ja vam inače nisam lik koji ide po ovim rasprodajama ali me ova jaranica natjerala. Znači tamo žene nisu normalne, mislim jeste da su stvari jeftine ali takav grabež i lomatanje po prodavnici nastane da je to strašno. Ja kad sam ušao unutra imao sam osjećaj da sam u krdu divljih hijena koje će da me raspore ukoliko se ne budem zalijepio za zid i ukoliko ne budem gledao bilo koju krpicu koja tamo postoji. U jednom trenutku moja jaranica je zapazila majicu koja joj se svidjela, a druga žena je u tom trenutku također krenula da uzme majicu i tu vam je belaj nastao. Dakle ova druga je skočila na ovu moju i borba oko majice je trajala dobrih pola sata. U svom tom metežu ta druga je mojoj jaranici oko iskopala sopstvenim prstima, ali majicu nije dobila. Ne znam, prestrašno je bilo, dođe mi da počnem kupovati u nekim skupim buticima na rate samo da nemam kontakt s ovim luđacima” – izjavio je za naš portal vidno potreseni izvor.

Zbog ovog incidenta uhapšena je četrdesetogodišnja žena, dok Vlada Kantona Sarajevo aktivno razmišlja da ukine sve rasprodaje na teritoriji glavnog grada iz sigurnosnih razloga. S druge strane, kako navode iz Vlade, i oni se boje reakcija izrevoltiranih žena ukoliko bi Azelove rasprodaje bile ukinute.