Nakon što je digao buru u Srbiji zato što je na set doveo popa, kako bi blagoslovio snimanje serije i podigao gledanost, Željko Mitrović je trenutno u potrazi za hodžom, kako bi povećao gledanost i u Bosni i Hercegovini.

“Hodža nam je potreban kako bi proučio nešto i tako nam podigao gledanost na području Bosne i Hercegovine i Sandžaka. Nekoliko miliona Bošnjaka što živi u ovim krajevima su nam jako bitni, te su oni ključni za podizanje gledanosti. Vi znate koliko sam ja doprinijeo da se naši narodi pomire kroz programe koje sam radio. Oni nisu imali barijeru i služili su kao ključ pomirenja”, rekao je Mitrović.

Rijaset Islamske zajednice u BiH se oglasio povodom ove informacije, te naglasili kako su oni jedini koji su legitimni u donošenju ovakvih odluka.

“Naš savjet gospodinu Mitroviću je da ne sluša para džemate i neke samoprozvane institucije. Islamska zajednica je jedina koja ima pravo a kaže šta može, a šta ne u ovako delikatnim situacijama. Mi ćemo naravno podržati ovu odluku i poslati hodžu koji je specijalizovan za te stvari, te smo uvijek spremni pružiti ruku pomirenja našim dragim komšijama Srbima. Ovo radimo za dobrobit naše braće i sestara kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz Sandžaka, jer je odnos s njihovim komšijama najbitniji za dalji razvoj društva”, rekao je Reis ulema Islamske zajednice u BiH Kavazović.