Danas je proslavljen Dan Armije BiH, član Predsjedništva BiH, Željko Komšić ovu priliku je iskoristio da ponovo obuće svoju ratnu uniformu. Gospodin Komšić zadovoljan kako mu uniforma stoji i nakon trideset godina odlučio je tražiti da se Dan Armije BiH slavi svaki mjesec kako bi mogao oblačiti svoju uniformu.

“Kada sam uniformu izvadio iz ormara odmah su me preplavile emocije. Toliko lijepih trenutaka sam proveo u njoj i toliko toga nas veže. Bilo bi mi drago kada bi uniformu mogao nositi svaki dan, ali ne ide baš obzirom da sam član Predsjedništva BiH i moja bi uniforma mogla probuditi neke negativne emocije kod određenog dijela građana. Obzirom da je nosim samo za Dan Armije BiH mislim da bi bilo najbolje da svaki mjesec imamo barem po jedan Dan Armije kako bi ja mogao nositi svoju uniformu”, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Gospodin Komšić sa novinarima je podijelio i to koliko mu bude teško skinuti uniformu svaki put kada je obuće.

“Stvarno mi bude teško da je skinem sa sebe i ja tu noć ostajem do kasno budan i sjedim u uniformi skoro cijelu noć. Stvarno mi nije dobro kada se trebam rastati od nje i čekati godinu dana da je opet obučem. Kada bi znao da ću je već za mjesec dana opet obući odmah bi mi bilo lakše i sve bi to malo lakše podnio. Ja sam jedini od političara koji nosi uniformu i volio bih kada bi mi se izašlo u susret”, dodao je Komšić.