Željko Komšić trenutni član Predsjedništva BiH, prije nekoliko dana najavio je da će na sljedećim izborima biti kandidat za još jedan mandat. Ako do toga dođe gospodin Komšić će oboriti svjetski rekord za najviše kandidatura na raznim izborima u životu. Također, postat će i čovjek sa najviše političkih kandidatura u svijetu. Ovim potezom BiH će dobiti još jednog rekordera na polju politike. Većina tih rekorda je negativna, ali šta je tu je.

“Ja se cijeli život za nešto kandidujem pa red je da za to i dobijem neku nagradu. Sjećam se još u prvom razredu osnovne škole kad sam kandidovao za predsjednika razreda i tu sam bio drugi. Tada je počeo moj put kandidiranja i traje sve do sada. Puno toga sam prošao, ali nije mi žao. Čast mi je dobiti ovako jednu priznatu nagradu i oboriti rekord. Moram najaviti isto tako da ovo nije kraj mojim kandidaturama i da ću nastaviti istim tempom do penzije”, rekao je Željko Komšić, član predsjedništva BiH.

Predstavnik komisije za obaranje rekorda objasnio nam je kako je teklo obaranje rekorda Željka Komšića i koja je nagrada za to.

“Mi njega pratimo već godina. To se zove životni rekord. Čovjek je posvetio cijeli svoj život da ga obori i uspio je. Čestitamo gospodinu Komšiću na tome. Gospodin Komšić će za ovo obaranje rekorda dobiti prigodnu plaketu i buke cvijeća na kućnu adresu”, rekao je Alen Priznanje, predsjednik komisije za obaranje rekorda.