Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, danas je pozdravio maturante na uličnoj proslavi i poželio sreću u daljem životu. Pored toga što im je dao podršku, objasnio im je svoj rad u protekle gotovo dvije decenije.

Drago mi je da imamo pametnu i optimističnu mladost, želim im puno sreće u daljem životu. Sve što radim u svojoj političkoj karijere je upravo zbog novih generacija. Zato sam želio da vide mene kao simbol nekoga na koga mogu računati i da ću se do zadnjeg boriti za njihovu bolju budućnost. Svjestan u kakvom vremenu živimo, želio sam da i ta djeca znaju kakvi izazovi su ispred nas jer će oni sutra biti borci za državu”, rekao je Komšić.

Kako bi djeca nosila za dugo i lijepo sjećanje njegov rad, Komšić je svakom maturantu na majicu ispisao plan ANP-a.

“Znam da dječica majice sa mature čuvaju, i mislim da će one biti dugovječan pisani trag moga rada. Također svi oni će u svakom trenutku moći da se podsjete šta sam pokrenuo i šta oni trebaju da nastave. Naš jedini put je NATO savez, a ANP su vrata ka njemu. Neka nikada ne skrenu sa puta NATO saveza i ukoliko ja ne uspijem, siguran sam da će možda i jedan od njih koji ima taj plan na majici završiti posao jednog dana”, kroz suze i emociju je dodao Komšić.

Dječica su ga pozdravila sa aplauzom i obećali da će za njega glasati dok su živi, jer je očigledno da će Komšić još dugo biti kandidat za člana Predsjedništva BiH.