Član Predsjedništva BiH, Željko Komšić danas je sa medijima podijelio svoju zabrinutost zbog toga što još uvijek ne zna koju će funkciju obavljati nakon isteke ovog mandata. Prema informacija sa kojima mediji raspolažu gospodin Komšić već je počeo tražiti poziciju i tako sebi stvarati nešto sigurniju budućnost.

“Ja sam već čovjek u godinama i malo mi fali do penzije koju ću vjerujem provesti u nekoj kolibi na jezeru pecajući ribe, ali do tada imam još malo vremena koje bi volio provesti na nekoj funkciji. Nemam više energije da budem član Predsjedništva BiH, a mogu vam iskreno reći da mi je malo i dosadilo. Volio bi naći neku sličnu funkciju na kojoj se malo radi, a plata je dobro i tako dočekati penziju”, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Gospodin Komšić je sa medijima podijelio i na kojim pozicijama bi se potajno volio naći u budućnosti.

“Jedina stvar koju još nisam postigao u svojoj političkoj karijeri je da budem legitimni predstavnik Hrvata u BiH. To bi jako volio postići do penzije ako je ikako moguće. Funkcija visokog predstavnika mi se jako sviđa, ali ne bi bježao ni od neke ambasadorske pozicije u nekoj egzotičnoj zemlji. Prema zvaničnom profilu Bisere Turković vidim da ni posao ministra vanjskih poslova BiH nije loš. To su neke od funkcija koje preferiram, ali opet narod će izabrati kao i do sada. U najgorem slučaju mogu opet postati član Predsjedništva BiH”, dodao je Komšić.