Bivši i, ako se ne usvoje izmjene izbornog zakona, vjerovatno budući, Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić je ozbiljno krenuo pripreme za predizbornu kampanju.

Kako saznajemo, prvi ozbiljniji korak za svoju predstojeću predizbornu kampanju, počeo je tako što će krenuti u mekteb, islamsku vjeronauku za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Bivši i možda buduću Član Predsjedništva BiH Komšić je krenuo sa osnovama, kako su nam rekli iz njegove lokalne džamije.

“Evo krenuo sam sa sufarom polako i još uvijek sam na prvim lekcijama o harfovima i znakovima koji čine samoglasnike. Moram priznati da mi malo teže ide ‘damma’ koja označava glas ‘U’ na slovima, piše se nešto slično kao devetka, ama opet nekako drugačije. Nisam ranije pokušavao pisati to pismo, pa mi je sad malo komplikovano, a i nešto nisam ljubitelj tih slova ‘U’ nikako. Baš je onako totalno nešto drugačije. Piše se s desne strane i slova nemaju nikakve sličnosti sa onim što je latinica ili ćirilica. Međutim, super se osjećam dok učim nove stvari i baš mi je drago”, rekao je Željko Komšić.

Njegov učitelj je efendija Mehmedalija Passat, koji je poznat po svojim ubjeđenjima desničar, ali kaže da je posao posao i da se mora raditi, pa je prihvatio ovu tezgu da uči Komšića Islamu i islamskim stvarima.

“Mali Željko je, moram priznati dobar. Dosta brže napreduje od svoje grupe 4-7 godina. Ruku na srce, Želja je želio malo da mi preskače, pa je tražio da ga preko reda naučim Fatihu i još dva, tri kratka sureta da bi mogao odmah to da počne implementirati u svoju strategiju. Nažalost, morao sam da odbijem. Jer, moj posao je učiti djecu po kurikulumu koji mi imamo. Doduše, moram priznati da smo sad prešli na intenzivni kurs koji je super, jer se plaća duplo”, rekao je efendija Passat.