Članovi Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Denis Bećirović ovih dana borave u New Yorku gdje u sjedištu UN-a lobiraju za usvajanje rezolucije o Srebrenici. Prema zadnjim informacijama do kojih je naš portal došao gospodina Komšić i Bećirović sve više razmišljaju o tome da ostanu u New Yorku i da se nikako ne vraćaju u BiH.

“Kada uporedimo New York i Sarajevo to je razlika nebo i zemlje. Volimo mi BiH, ali ovdje nekako imamo više mogućnosti za napredak i razvoj. Toliko nam je fino ovdje da stvarno sve više i više razmišljamo o tome da ostanemo ovdje i da se ne vraćamo u BiH nikako. Mislim da vi dole možete bez nas, a mi ćemo ostati ovdje i ganjati onaj famozni američki san o kojem svi pričaju. Još ćemo malo razmisliti, ali mislim da ostajemo ovdje”, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.

Drugi član Predsjedništva naše zemlje, Denis Bećirović slaže se sa gospodinom Željkom Komšićem kada je ostanak u SAD-u u pitanju.

“Kao što je kolega Komšić rekao je ovdje je stvarno prelijepo i toliko smo nekako opušteniji. Nema Dodika da nam prijeti i diše za vratom niti nekih tenzija. Međunacionalna mržnje skoro da ne postoji i to nama dvojici odgovara jer želimo da živimo u takvom svijetu. Mislim da su ogromne šanse da ostanemo ovdje zauvijek i da se nikad ne vratimo u BiH. Ovdje je toliko ljepše da vam ne možemo riječima opisati”, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.