Zbog rezultata koje postižu igrači fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva, uprava ovog još uvijek prvoligaša je odlučila da svoje skaute pošalje širom balona za fudbal u glavnom gradu.

Naime, ovaj potez je pokušaj da se nađu neki obećavajući talenti, a po relativno niskim cijenama, ali i da nisu ugovorno obavezani, kako bi mogli odmah početi.

“Pa šta vi mislite kako da se iščupamo iz ovog belaja? Dali su mi 20 kloceva da ja s njima radim, staru upravu smo istjerali i sad treba ja da neke rezultate dostavim. Što mi nisu kupili Iniestu ili Modrića?! Ja sam trener, a ne čarobnjak. Nek idu sad i nek traže po Sarajevu ima li kakvih talenata. Čuo sam da po tim balonima ima momaka da znaju lopte. Onda ćemo ih mi učiti da trče, da se pozicioniraju i da igraju na velikom terenu, ali meni treba nešto da radim s tim. Ne mogu ovako”, rekao je šef stručnog štaba, Amara Osim.

Iz uprave su rekli da imaju povjerenja u odluke Amara Osima i da u potpunosti podržavaju ovaj potez, te da vjeruju da u Sarajevu ima mnogo dobrih igrača po raznim terminima i balonima.

“Pazite, ne treba to shvatiti naivno uopće. U Sarajevu ima ljudi koji igraju termine po 10, 15 godina. To je značajno iskustvo i trening. Nije to sad da smo mi očajni, nego želimo da uvedemo neki novi pristup cijelom sistemu. Ne mora svako da dovodi mlade i jake igrače. Možemo dovoditi starije i iskusnije. Oni će sigurno svojim iskustvom i znanjem nadomjestiti nedostatak kondicije i generalne fizičke spreme”, rekao je predsjednik upravnog odbora Nihad Selimović.