Zdravstveni sistem u našoj zemlji je ne izmaku snaga i samo je pitanje dana kada će doživjeti totalni kolaps. Zdravstveni radnici su zbog malih plaća i loših uslova rad na rubu štrajka, a kako se ne bi desio najgori scenario stručnjaci su počeli raditi na razvijanju jedinstvene metode liječenja svih bolesti od kuće.

“Vidimo da nam zdravstveni sistem propada i da mu nema spasa. Kako ne bi došlo do totalnog kolapsa i kako pacijenti ne bi ispaštali toliko mi smo odlučili razviti metodu koje je jedinstvena u svijetu. To je metoda liječenja svih bolesti od kuće. Tako će pacijenti sami sebi biti i doktori. Ova metoda se već nekim dijelom počela razvijati u vrijeme naših nana kada se sve liječilo kod kuće rakijom i bijelim lukom, ali je razvoj takvog liječenja malo stagnirao u zadnje vrijeme. Mi ćemo uzeti tu metodu i malo je unaprijediti kako pacijenti više ne bi morali ići doktorima i tako ćemo spasiti naš zdravstveni sistem”, rekao je Refik Bakterija, šef tima stručnjaka za razvijanje metode liječenje svih bolesti od kuće.

Zdravstveni radnici su oduševljeni ovom metodom i jedva čekaju da ona zaživi u praksi.

“Ovo je nešto najbolje što nam se moglo desiti. Nema smisla da mi više iko od pacijenata dolazi ovdje u ordinaciju kada već imaju priliku sve bolesti liječiti od kuće. Sada svako malo mi neko dođe s najobičnijom prehladom i oduzimaš mi vrijeme koje mogu potrošiti na gledanje serije ili igranje igrica. Mi kao doktori ćemo svakako nastaviti primati plaću, a pacijenti će se sami liječiti kod kuće tako da smo svi u neku ruku na dobitku”, rekao je Kerim Pasijans, doktor iz Sarajeva.