Tužilaštvo BiH ja danas ponovo na ročištu ustanovilo da nema osnove za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj, te da naša zemlje poduzeti nikakve korake po pitanju toga. Nije mogao kriti oduševljenje, te je najavio svoje naredne korake po pitanju boravka u BiH.

“Zaista, ova zemlja je za poželjeti. Stalno čujem priče da je Bosna i Hercegovina zaostala, u krizi, u raznoraznim blokadama, ali je situacija zapravo suprotna. Nigdje nema zemlje kao što je Bosna, ona je kolijevka svih okolnih zemalja i kamo sreće da su Hrvatska i Srbija u pola države kao Bosna i Hercegovina. Ja ću predati papire da dobijem bosanski pasoš, a domovnicu ću da zapalim danas tokom dana”, rekao je Mamić.

Mamić je u znak zahvalnosti na podlaktici lijeve ruke istetovirao grb s ljiljanima, a planira i dalje ukrašavati svoje tijelo bosanskohercegovačkim tradicionalnim ornamentima.

“Evo ljiljanke, drevni bosanski simbol našeg najvećeg kralja Bosne. Imam zakazan termin iduće sedmice u salonu za tetoviranje, gdje ću opaliti Sebilj preko leđa, nek svi vide koju zemlju najviše volim na svijetu. Iako neću moći ljetovati u Dalmaciji ali Bože moj, mogu zato u Turskoj. Turci su naša braća i oni vole kada vide simbole naše jedne i jedine Bosne i Hercegovine. Rekao sam svima, ako bude trebao trener Zmajevima, ja ću vrlo rado prihvatiti tu ulogu, Željo ili Sarajevo, ko god. Samo da je bosanski klub, meni duša ovdje pripada. Neka živi Bosna i Hercegovina a i Zdravko Mamić u njoj”, dodao je.

Mamić također planira da ovo sve javno kaže i u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, kako bi formalno i pravno postao ponosni i kršni Bosanac.