Katastrofalne vremenske prognoze koje prate Sarajevo posljednjih dana, primorali su Vladu Kantona Sarajevo da usvoji odluku o besplatnoj podjeli Tramala svim građanima. Odluka je usvojena jednoglasno na današnjoj sjednici.

“Nakon onako lijepog početka proljeća, niko nije mogao pretpostaviti da će nas ponovo pogoditi kiša i teško vrijeme kao da je novembar. To znatno ima loš efekt na raspoloženje građana, koje je ionako poprilično negativno i narušeno. Zato smo kao skupština odlučili usvojiti zakon o podjeli Tramala, koji će dalje vlada distribuirati i finansirati na terenu. Prijeko je potrebno da pomognemo građanima u ovim teškim danima koji će izgleda potrajati”, ističe predsjedavajući skupštine Kantona Sarajevo, Elvedin Okerić.

Punktovi pod nazivom “Tramal Help” će biti postavljeni na svakih 200 metara širom kantona duž glavnih ulica.

“Neće biti potrebna apsolutno nikakva identifikacija, dovoljno je samo prići i uzeti dozu. Želimo da sve bude što efikasnije, brže i bez nekih procedura kako bi ubrzali proces građanima. Vjerovatno će mnogi izlaziti sa posla samo da uzmu tablete tako da ne želimo da im pravimo komplikaciju oko toga. Neka slobodno priđe ko kod ima potrebu za tabletom i posluži se, mi smo vam tu na usluzi”, dodao je Okerić.

Obzirom da je Tramal teška tableta a okolnosti su vanredne, dovoljno je konzumirati svima od 7 godina uzrasta pa na više.