Poučeni iskustvom i istraživanjima građana Srbije, koji su u više navrata dokazali štetnost 5G mreže, tako što ubija životinje, pali usjeve i ljudima izaziva migrene, građani naše zemlje su se odlučili preuzeti stvar u svoje ruke. Neformalna grupa građana je pokrenula revoluciju, koja je preko noći dobila podršku desetina hiljada sljedbenika.

“Ne želimo da naša djeca budu ozračena te da nam se u budućnosti rađaju mutanti. Želimo da djelujemo preventivno, kako bi se osigurali od zlokobne 5G mreže. Ovim putem apelujemo svim građanima na opasnost, te ih pozivamo da nam se pridruže. Ovo je doba rata protiv digitalnih tehnologija, a mi svi se moramo oduprijeti kako bi osigurali opstanak čovječanstva”, kaže Mika Zavjera, pokretač ove inicijative.

Građani koji su podigli svoj glas pozivaju sve da pobacaju svoje mobilne uređaje, te da se vrate dobroj, staroj fiksnoj telefoniji.

“Ovi mobiteli od kako su izmišljeni ljudi nemaju mira. Prisjetite se samo starih dobrih dana kada ste morali ostavljati poruke ukućanima ukoliko ste pozvali nekoga. Vratimo se našim starim tradicionalnim običajima, riješimo se stresa u svom životu i konačno prodišemo punim plućima. Ne dozvolimo da nam djeca sutra trpe zbog nečeg što je moderno i savremeno. Treba da budemo tradicionalisti”, dodao je Zavjera.

Građani će danas u znaku protesta javno razbijati svoje mobitele ispred Parlamentarne skupštine BiH, te nakon toga odmah prijaviti fiksne uređaje u svojim domovima.