Kako pokazuju preliminarni rezultati izbora u Crnoj Gori, DPS i Milo Đukanović su izgubili apsolutnu vlast koju su imali već preko 30 godina. Iako je još svima nevjerovatno da će se desiti da Đukanović izgubi vlast, u Bosni i Hercegovini se osjete ozbiljne promjene.

Naime, kako navode iz Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske, već danas je svoje prebivalište u ovom bh. entitetu prijavilo 20.000 Srba. Naš portal je imao ekskluzivnu priliku da dobije izjavu jednog od povratnika.

“Ja kad sam saznao da je Milo izgubio, shvatio sam da nema više nikakvog razloga da ostajem u Švedskoj. Odmah sam spakovao kofere i sa svojom porodicom došao u Prijedor. Sada smo tu već nekoliko sati i sve je maltene savršeno. Nema više režima, ekonomija raste, otvaraju se kafići, fabrike, proizvodnja radi na maksimalnom nivou. Čak sam vidio da su se i tužilaštva u Republici Srpskoj aktivirala na razrješenju ubistava i koruptivnih radnji za koje već dugo postoje dokazi. Znao sam da će se ovo desiti čim odbranimo Zakon o vjeroispovijesti Crne Gore. Donio sam neke pirotehnike, pa ću večeras s djecom to da iskoristim, a već sutra idemo da se zaposlimo svi u tim novim postrojenjima. Baš sam sretan, a mogu vam reći da mi se javljaju prijatelji iz Slovenije, Njemačke, Austrije i da ih mnogo planira povratak”, rekao je Dragan Kofer, povratnik u BiH.

Kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, Njemačka ambasada je primila na desetine poziva u kojima su ljudi otkazali svoje termine za dobijanje radne vize za ovu zemlju. Uskoro očekujemo i povratne informacije iz drugih konzularnih i diplomatskih jedinica država Evropske unije.