Zenica je grad koji već nekoliko godina ima problema sa grijanjem. Kotlovi su stari i često se kvare pa tako građani ovog grada često ostaju sa hladnim radijatorima dok je napolju veliki minus. Da se to više ne bi dešavalo pobrinuo se ministra u Vladi Ze-Do kantona gospodin Arnel Isak. Gospodin Isak predložio je da od ove sezone građane u Zenici zagrijavaju nargile. Ovim potezom ovaj problem bi bio riješen sa građani bi uživali u toplim radijatorima.

“Ovo ovako više ne može. Građani Zenice već godina imaju isti problem. Ja sam poznat po tome što volim da radim na modifikaciji nargila. Ušao sam u ovaj projekt srcem i želim da pomognem svojim sugrađanima. Mi ćemo obezbijediti nargile čija će para ići direktno u radijatore građana. U Zenici svakako se nargile puše danonoćno tako da to neće biti problem. Čekamo još samo suglasnost svih strana i možemo da počnemo sa isporukom toplotne energije”, rekao je Arnel Isak, ministar u Vladi Ze-Do kantona.

Sve je spremno za pokretanje ovog pilot projekta, a građani su oduševljen. Arnel Isak naglasio je važnost ovog projekta koji bi trebao otvoriti i nova radna mjesta.

“Mi treba da zaposlimo još nekoliko timova ljudi koji će pušiti tu nargilu u smjenama. Otvaramo nova radna mjesta i pomažemo građanima Zenice. Nadam se da će nam i nadležne vlasti pomoći. Konkursi za zapošljavanje će biti otvoreni već sljedeće sedmice i pozivam sve zainteresirane da se prijave. Naravno moraju biti članovi A-SDA ili ništa od posla”, dodao je gospodin Isak.