Građani Zenice danas su spas od zime u stanovima i kućama potražili napolju. Temperatura zraka napolju daleko je iznad temperature u zatvorenom prostoru, a zbog mogućih problema sa grijanjem građani se nadaju da će ova zima biti sunčana. Podsjećamo grad Zenica svake zime ima velikih problema sa isporukom toplotne energije tako da građani većinu zime provedu sa hladnim radijatorima.

“Danas sam slobodan od posla i odlučio sam a porodicom izađi malo napolje da se ugrijemo. U stanu nam je već toliko hladno da nam se meso za ručak ne može odlediti evo već treći dan. Ne znam šta je sa ovim grijanjem i što ga ranije ne puste. Mi se ipak nadamo da će ova zima biti sunčana i da se nećemo baš toliko mrznuti po stanovima i kućama. Idealno bi bilo da temperature ove zime bude oko 40 stepeni i ne bi imali nikakvih problema”, rekao je Berin Šank, konobar iz Zenice.

Nemaju samo Zeničani problema sa hladnoćom nego i studenti koji iz drugih gradova dolaze na studije u Zenicu.

“Ja sam inače iz Mostara i meni ovo nikako nije jasno. Mrznem se ovdje kao da sam došao na Sjeverni pol, a ne u Zenicu. Danas sam vidio malo sunca i izašao ovdje u park da učim i malo se zagrijem. Ne znam koliko ću još moći izdržati ovu zimu obzirom da sam tek prva godina fakulteta. Mislim da ću morati zamoliti svoje da me upišu na neki fax u Mostaru ili negdje gdje je toplije ili barem gdje puštaju grijanje na vrijeme”, rekao je Lino Zupčanik, student mašinstva.