Kompanija Facebook je odlučila zaposliti nekoliko stotina starijih gospođa trenutno nastanjenih u Njemačkoj, a koje su našeg porijekla i koje su u ulogama tetki. Razlog tome je što previše koriste ovu društvenu mrežu.

“Prema novim statistikama, svaka ta tetka provede dnevno više na našoj stranici više od bilo kojeg developera koji radi za nas, što je najbolji pokazatelj koliko su privržene i aktivne na našoj mreži. Nije tu u pitanju puko skrolanje nego aktivno sudjelovanje, pisanje statusa, komentara, postova, ulazaka u raspravu svaki dan po nekoliko puta. Zbog toga smo odlučili ovu grupu ljudi zaposliti i omogućiti im da sada po čitave dane mogu bez ometanja provesti na našoj društvenoj mreži”, ističe Mark Zuckenberg.

Svaka tetka će dobiti platu od nekoliko hiljada eura, a također će imati mogućnost ogromnih bonusa u ovisnosti od interakcije na društvenim mrežama.

“Ona aktivne tetke koje vole raspravu, mahalanje i svađu će vjerovatno dobijati najveće bonuse jer su svakako stalno u nekoj interakciji. Ovim činom je bitno potaknuti one tihe, nevidljive tekte koje su po čitav dan na mreži ali samo vrebaju i prate šta se dešava, bez neke vele interakcije na javnim postovima. One su ciljna skupina koju moramo pridobiti kako treba”, dodao je Zuckenberg.

Tetke će dobiti poseban status u ugovoru na poziciji real testera, koje će kroz svoje iskustvo praviti listu za unaprjeđivanje svih alata ove društvene mreže.