Vijest o poskupljenju plina u našoj zemlji za čak 23% šokirala je mnoge. Poskupljenje direktno pogađa sve segmente društva, pa su se tako i vozači koji svoje automobile voze na plin našli u nezavidnoj situaciji. Mnogi od njih su već sada odlučili da se vrate na benzin, jer je razliku u cijeni nakon svih poskupljenja neznatna.

“Kao i svaki mladi muškarac željan dokazivanja kupio sam bijesno auto i mislio da sam glavna faca. Međutim, nekoliko dana nakon kupovine kada sam vidio koliko to čudo troši odlučio sam se na ugradnju plina. Tada je plin bio jeftin i mogao sam se voziti do mile volje. Istina da me raja zafrkavala zbog toga, ali dobro. Iako je prošlo više od 10 godina od tada još uvijek imam taj isti automobil jer kvaliteta je kvaliteta, ali odlučio sam da ga sada vratim na benzin, jer me isto dođe sad kad plin poskupi”, rekao je Uzeir Gas, vozač iz Sarajeva.

Gospodin Gas nije jedini koji je donio ovakvu odluku. Otvorena je i posebna Facebook grupa za osobe koji svoje ljubimce vraćaju na benzin.

“Otvorio sam grupu i već nakon jednog dana skupilo se tu preko pet hiljada ljudi. Razmjenjujemo svoje iskustva preporučujemo mehaničara i tako dajemo savjete jedni drugima. Veći nas će svoje automobile vratiti na benzin, jer realno bolje je nego plina cijene je tu negdje. Trenutno je velika potražnja za ovom uslugom tako da molim sve za strpljenje i razumijevanje. mi u grupi svakodnevno imamo listu servisa gdje je najmanja gužva i tu se možete informirati”, rekao je Dinko Boca, osnivač Facebook grupe “sve je postalo pepeo i dim” i jedan od prvih vlasnika automobila na plin u Žepču.