Fudbalske navijačke grupe iz Bosne i Hercegovine, danas su putem Skypea organizovali sastanak, kako bi definisali način svađanja tokom utakmica za vrijeme pandemije. Navode da su postigli kompromis koji se uklapa u trenutne epidemiološke preporuke.

“Nama vatrenim navijačima fudbal nije najvažnija sporedna stvar na svijetu, već najvažnija ispred oca, majke, žene, djece i karijere i mi ne znamo funkcionisati kada redovno ne gledamo utakmice i ne ulazimo u konflikte zbog sporta. Lideri navijačkih grupa su se samoorganizovali da s održi sastanak, kako bi se pronašla alternativa tokom pandemije. Zabranili su nam ulaske na stadion tokom utakmica i mi moramo to nekako kompenzirati” ističe vođa jedne navijačke skupine Manijaka poznatiji kao Fuke.

Sastanak je trajao poprilično kratko, jer su navijači brzo dogovorili sve detalje, a svoj plan poslali stručnim osobama da im ovom prigodom naprave poseban forum za svađe.

“Mene je kontaktirao onaj košpicar Fuke i rekao da se organizuje sastanak na koji sam se rado odazvao. Super mi je to što navijači u kriznim vremenima pruže ruku jedni drugima, bez obzira na to što ne mogu da se gledaju inače međusobno. Horde Zla su spremne da podrže ovu inicijativu i mi smo angažovali svog web dizajnera da nam napravi poseban forum za svađe. Navijači će pratiti putem streama utakmice, a live će se prepucavati na forumu, što mislimo da je odlično u pandemiji”, kaže Pike, vođa jednog krila Hordi Zla sa sjevera.

Forum pod nazivom “A.C.A.B” će sve registrovane navijače ubaciti u chat prozore tima za koji navijaju.