Nikad manje studenata nije upisano na prve godine fakulteta nego sada. Ovaj negativni rekord zabilježen je u svim gradovima naše zemlje, a najgore je na Univerzitetu u Tuzli. Zbog svega toga Univerzitet u Tuzli odlučio je iznajmljivati učionice za svadbe kako bi popunili prostor, ali i ostvari kakvu takvu financijsku dobit.

“Nikad manje studenata nije bilo i nama učionica zjape prazne. To nam nije nikako drago jer smo mi prije svega obrazovna institucija pa onda sve ostalo. Kako nema studenata mi imamo ogromne gubitke u budžetu i zbog toga smo morali poduzeti rigorozne mjere. Odlučili smo naše učionice iznajmljivati za svadbe i mogu vam reći to je bio pravi pogodak. Već sada imamo rezervacije do kraja ove godine, a cijene se kreću od 20 do 50 KM po osobi. Na ovaj način emo nekako preživjeti ovu akademsku godinu i nadati se da će sljedeće biti upisano više studenata”, rekao je Belim Poglavić, pomoćnik Dekana.

Prvi parovi koji su imali priliku da se vjenčaju u učionicama Univerziteta u Tuzli oduševljeni su dobrim uslovima.

“Mi smo jedan od prvih parova koji se vjenčao tu i mogu vam reći da mu premašili sva naša očekivanje. ima dosta mjesta za sve, stolice su udobne, a atmosfera je bila vrhunska. Iznajmili smo jednu srednju učionicu jer smo pravili manju svadbu i bilo je komotno svima. Čim smo čuli za ovu ponudu Univerziteta nismo imali dileme odmah smo ih kontaktirali i rezervisali svoje mjesto. Preporučujem svima da iskoriste ovu akciju Univerziteta u Tuzli”, rekli su Emir i Rabija Glodalica, jedna od prvih parova koje je sudbonosno da rekao u učionici Univerziteta u Tuzli.