Sinoć su tokom predizbornog skupa kod Zenice napadnuti članovi Stranke demokratske akcija, a prema navodima medija njihov kombi je uništen čekićem. Ovi navodi naveli su predsjednika SDA da ozbiljno poradi na sigurnosti svojih članova. Zbog svega ovoga članovi SDA će od sada na skupove ići tenkom.

“Vidio sam da su tamo oko Zenice napali neke naše članove. Čuo sam da su se spasili bijegom preko livade i drago mi je zbog toga. Međutim, uništili su nam kombi što je nedopustivo. Zbog svega toga odlučio sam nabaviti nekoliko tenkova sa kojima će od sada naši članovi ići na predizborne skupove. Mislim da trebamo dignuti stepen sigurnosti na jedan viši nivo. Ovako ćemo spriječiti oštećenje vozila, a i članovi će se moći odbraniti u slučaju novog napada”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Da ne ostane sve samo na priči gospodin Izetbegović već je kontaktirao nekoliko distributera tenkova i dogovorio kupovinu.

“Nama ne trebaju dad neki specijalni tenkovi. Bitno je da su otporni na udarce čekićem, krampom i tako tim predmetima. Pored toga treba da ima mjesta bar za desetak ljudi kako bi svi mogli stati. Pored toga potrebno je i da posjeduje neko oružje kako bi se članovi mogli odbraniti od napada. Na tenkovima će se printati posebni vodootporni kako se slučajno ne bi izbrisao tokom nekog od napada, to nam je najvažnije”, dodao je Izetbegović.

Tenkovi su u procesu isporuke i prema predviđanjima medija već na neki od narednih skupova članovi SDA bi se mogli pojaviti u tenku.