Bh. meteorolozi najavili su da će našu zemlju u narednom periodu pogoditi toplotni val. Temperature bi za vikend trebale ići i preko trideset stepeni, a ovaj toplotni vel već je izazvao određene probleme u državi. Prema izjavama političara zbog toplotnog vala odgođen je dolazak boljih vremena u našu zemlju.

“Situacija u BiH je iz dana u dan sve gora i gora. Međutim, mi smo s boljim vremenima uspjeli dogovoriti da malo dou u BiH. To se sve trebalo desiti početkom naredne sedmice, ali nažalost to će morati biti odgođeno. Kako su meteorolozi najavili očekuje nas toplotni val i nema smisla da nam bolja vremena dolaze po toj vrućini. Morat ćemo sačekati dok ovo malo prođe pa ćemo opet vidjeti s boljim vremenima da nas posjete. Mislim da nam je to sada najbolja opcija”, rekao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova naše zemlje.

Gospodin Konaković smatra da je BiH propustila veliku priliku i da se sljedeći dolazak boljih vremena može očekivati za dvije do tri godine.

“Ovo nam je bila odlična prilika da ugrabimo momentum i dođemo do boljih vremena. Međutim, nekada i nije sve do nas. Sada nas je ovaj toplotni val poremetio na šta stvarno nemamo nikakvog utjecaj. Mislim da smo propustili jednu veliku priliku koju nećemo imati u naredne dvije do tri godine ponovo. Ja se nadam, ali sumnjam da će bolja vremena doći ponovo u BiH u naredne dvije do tri godine”, dodao je Konaković.