Ljubitelji dobrog dopa i kvalitetne trave, od sada će svoju robu morati tražiti na kućnim adresama dilera. Zbog mjera protiv širenja pandemije, u Federaciji BiH će se od sada droga prodavati od kuća.

“Mi ispred udruženja Haramija smo došli do zaključka da je najbolje da od danas radimo od kuće. Već je desetak dilera s područja čitave Federacije oboljelo od korone, neki su izgubili bitku s virusom, a vi dobro znate da mi nemamo zdravstvene knjižive uopće, obzirom da radimo na crno. Poneki od nas je sam sebi uplaćivao, ali je to rijetkost. Da bi sačuvali svoje zdravlje, od danas radimo od kuće”, kaže Pike Iglica, predsjednik udruženja “Haram”.

Dilerima se od danas morate najaviti, kako bi oni mogli uraditi provjeru lica i pripremu robe, kako ne bi stavljali svoju karijeru na kocku.

“Da nam ne bi upala murija sutra u stan, svaki kupac će biti podvrgnut detaljnoj provjeri, kako bi se uvjerili da je kupac a ne policajac. Naravno, ovo ne znači da policajci koji vole da konzumiraju drogu ne mogu kupiti, samo to moraju uraditi van smjene kako ne bi popadali. Nakon detaljne provjere, diler će vam zakazati termin kupovine. Tako u biti ukratko izgleda put narkomana u Federaciji BiH”, dodaje Iglica.

Bez obzira koju vrstu opojnih sredstava prodavali, svi dileri će od danas morati se pridržavati novih odredbi, a svi oni koji nastave uličnu prodaju će biti sankcionisani iz udruženja.