Izborna godina u našoj zemlji poznata je još i kao godina betoniranja i asfaltiranje raznih puteva i cesta. Kao što već i ptice na grani znaju ove godine su na redu lokalni izbori u našoj zemlji, a zbog toga trenutno vlada ogromna nestašica betona.

“Svi znamo kako je raditi bilo šta u izbornoj godini. Međutim, ipak neko se odluči da izbetonira par kvadrata dvorišta ili nešto. Mi ćemo se uvijek odazvati na poziv, ali sada trenutno imamo velikih problema sa nabavkom materijala. Betona u BiH skoro da i nema, a o asfaltu da i ne pričam. Stvarno je velika borba ove godine, ali sva sreća da kako se izbori bliže tako se intenzitet betoniranje ulica smanjuje i mi se nadamo da ćemo već tamo u septembru imati neku normalizaciju svega ovoga”, rekao je Zulfik Miješalica, majstor iz Zenice.

Ipak usprkos velikoj nestašici našem portalu se javio muškarac iz Tuzle koji je uspio nabaviti malo betona za svoje potrebe.

“Došao sam ovdje na godišnji odmor iz Njemačke i htio sam malo da sredim svoju kuću od tristo kvadrata koju posjedujem nadomak Tuzle. Međutim, zaprepastio sam se kada sam vidio koliko je teško doći do betona trenutno. Tuzla je poznata po svom betoniranju u toku izborne godine, ali ovo je stvarno prešlo svaku mjeru. Ja sam lično zvao sve koje poznajem da mi pomognu kako bi uzeo taj beton i sredio dvorište. Na kraju sam okrenuo rođaka sa kojim se nisam čuo godinama i on mi je pomogao da uzmem taj beton za dvorište”, rekao je Husein Lopata i Stuttgarta.