Nevolje u raju tako bi se mogao nazvati današnji dan za ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Štetu. Tramvajska kontaktna mreža u jednom dijelu grada bila je van funkcije što je omogućilo saobraćanje tramvaja u tom području. Ipak, ministar Šteta zamolio je građane da nove tramvaje počnu gurati po gradu,

“Novi tramvaji su ponos ovoga grada i nema smisla da zbog nekog manjeg kvara građani budu uskraćeni za njih. Trenutno je kvar u jednom dijelu grada i to je dobro, ali opet imamo problem jer novi tramvaji ne mogu dosegnuti svoj puni kapacitet. Zbog toga ovom prilikom molim sve zdrave i radno sposobne građane od 18 do 88 godina da se organizuju i da počnu gurati tramvaje po gradu. Tramvaji će biti prazni tako da im bude lakše, a služit će čisto kao razglednica i ponos grada”, rekao je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

Gospodin Šteta pozvao je građane na solidarnost i poručio da očekuje ogroman odziv ljudi na ovu akciju.

“Svi se volimo voziti u novim tramvajima i to je lijepo, ali sada kada je teško treba pokazati pravi karakter. Očekujmo ogroman broj građana Sarajeva da se odazove ovoj akciji. Radit će se u tri smjene za početak pa ćemo vidjeti kako će sve to da izgleda. Građani će gurati tramvaje samo po ovim dijelovima grada u kojima je došlo do kvara, a Vlada Kantona Sarajevo osigurala je osvježenje i topli obrok u vidu sendviča za sve”, dodao je Šteta.