Jaki udari vjetra jučer u toku dana i sinoć pogodili su našu zemlju. Na svi sreću nije bilo veće materijalne štete iako je u nekim dijelovima države vjetar dosezao brzine od 70 kilometara na sat. Zbog jakih udara vjetra građanima je onemogućeno roštiljanje na otvorenom.

“Vjetar je stvarno jak u našoj zemlji i to nas pomalo počinje zabrinjavati. Do sada sreća nije bilo nikakvih problema zbog tog vjetra, ali nam stvara određene poteškoće u svakodnevnom životu. Na primjer mi sada ne možemo da roštiljamo na otvorenom zbog jakih udara vjetra koji pogađaju našu zemlji. Svi znamo da je roštilj sastavni dio života ovdje kod nas i mislim da je to ozbiljan problem. Nadamo se da će vjetar uskoro prestati i da ćemo mi moći nastaviti sa normalnim životom”, rekao je Jovan Podlaktica, stručnjak za ekstremne vremenske prilike.

Ipak neki od najhrabrijih građana naše zemlje odlučili su usprkos jakim udarima vjetra pokušati potpaliti roštilj na otvorenom.

“Ja roštiljam od svoje desete godine i stvarno imamo baš dosta iskustva na tom polju. Mislio sam ne može mene jedna vjetar spriječiti da uživam u specijalitetima sa roštilja. Pokupio sam se sa nekoliko prijatelja i otišli smo malo u prirodu. Kao i uvijek uzeo sam ja da pripremim vatru, ali jednostavno nije išlo. Nismo je mogli ni zapaliti čak i to me je stvarno frustriralo. Vjetar nam je gasio vatru konstantno i na kraju smo odustali. Stvarno je vjetar opasan i ja vam iz prve ruke mogu reći da je nemoguće roštiljati na otvorenom”, rekao je Harun Rešetka iz Zenice.