Panika među stanovnicima Federacije BiH, zbog toga što još uvijek nema vakcina dok se sve zemlje u regiji uveliko vakcinišu. Kako bi spriječili potencijalne državne nemire, Vlada Federacije BiH je odlučila poslušati savjet udruženja “Čipuj me care”, i tako spriječiti potencijalne nemire.

“S obzirom na to da većina naših građana misli da se vakcine u svijetu primaju čisto zbog čipovanja, a ne zbog stvaranja imuniteta na koronavirus, mi smo odlučili da naručimo samo čipove, koji će nas izaći pet puta jeftinije nego da uzimamo vakcine. Ovi momci iz udruženja što su poslali ovaj prijedlog, su zapravo napravili i konačno rješenje kako da završimo ovu agoniju, i ja sam im jako zahvalan zbog toga”, kaže premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić.

Članovi udruženja “Čipuj me care” su pohvalili potez Vlade Federacije BiH, i istakli da je izgleda konačno došlo vrijeme u kojem vlast sluša glas razumnih građana.

“Mi smo udruženje koje okuplja intelektualce različitih oblasti, teoretičara zavjere i doktora rasprava na forumima širom interneta. Drago nam je da se i naš glas konačno čuo, i da su oni koji imaju moć, poslušali nas i krenuli u realizaciju ovog procesa. Sada ćemo se svi čipovati, i maltretiranje oko pandemije i koronavirusa će konačno završiti. Jest da će Masoni iz SAD-a malo teže pratiti preko običnih čipova koji nisu zajedno s vakcinom, ali nema veze, rekli su da im je to ok”, kaže Samir Interface predsjednik udruženja

Čipovi bi trebali stići u našu zemlju krajem naredne sedmice, a instaliranje čipova će ići ravnopravno, bez prioriteta po mjesnim zajednicama.