Danas je u novom državnom zatvoru situacija došla do usijanja. Pobunu zatvorenika spriječili su hrabri zatvorski policajci koji su pravovremeno reagovali. Međutim, zatvorenici su postavili svoj zahtjev i dali rok od 5 pet dana da ga ispune. Zatvorenici prema pisanjima medija traže bolji internet kako bi mogli redovnije objavljivati sadržaj na društvenim mrežama.

“Moram priznati da su se zatvorenici sa razlogom pobunili. Internet je spor i često je u prekidu. Zbog toga i uprava i zatvorenici pare. Razumijemo zašto su se pobunili i nadamo se da ćemo u što skorijem roku popraviti situaciju. Imamo tu par zatvorenika koji su TikTokeri, a i još nekoliko koji ti žele postati. Mi im ti moramo omogućiti jer vidimo da ima velikih talenata među njima. Samo neki od imena koje će se pojaviti na ovoj popularnoj društvenoj mreži čim dođe bolji internet su Zijad “Zika” Turković, Mevlid Jašarević i mnogi drugi”, rekao je Salih Pendrek, pomoćnik upravnika državnog zatvora.

Nakon obećanja uprave da će novi interne u državni zatvor doći krajem sljedeće sedmice mnogi zatvorenici koji žele postati uspješni influenceri bacili su se na posao.

“Ja sam vidio da dosta ovih ljudi napolju snimaju te neke videe. Isto tako znam da su moji snimci iz suda jako popularni na YouTube-u i mislim da bi to mogao iskoristiti. Već sam prošao osnovni kurs TikToka i jako mi dobro ide. Međutim, ovaj internet me jako koči jer je skoro nemoguće postaviti video na ovu društvenu mrežu. Nadam se da će uprava riješiti to u najskorijem mogućem roku kako bi mi mogli graditi svoje karijere influencera”, rekao je Zijad Turković popularniji kao Zika, osuđen na dugogodišnju kaznu zatvora zbog organizovanog kriminala, droge i nekoliko ubojstava.