Na inicijativu zastupnika SDP-a Damira Mašića, zastupnici u Parlamentu Federacije BiH su se složili da će na narednom glasanju usvojiti prijedlog da se ponovo uvede karantin za sve građane.

“Pandemija se polako smiruje i svima nam je drago zbog toga, ali mi nije drago što moramo ponovo na posao. Znate da su od danas online sjednice ukinute i da moramo prisustvovati sjednicama uživo, a taman smo se navikli na lakoću rada od kuće. Mislim da nije pravi vakat da se vratimo u Parlament i da je potrebno i dalje držati tempo online sjednica”, rekao je Damir Mašić.

Mašić ističe da hitre odluke nisu dobre za funkcionisanje parlamenta, i da kao takve mogu ostaviti katastrofalne posljedice.

“Pa mi smo do prije nekoliko dana imali sunčano vrijeme, a vidi sad jada. Kada ujutro ustanem, nemam nikakvu želju da idem bilo gdje, samo bih ležao u krevetu. Onako mi je bilo ok da se sahatak javim na online i nazad u krevet. A i još sam se friško oženio, pa znate, ljepše mi je kod kuće. Drago mi je da su ostali zastupnici prepoznali kvalitet ove moje inicijative, koja će nam svima valjati. Ostatak zemlje nek također sjedi kući, šta ću im ja”, dodao je Mašić.

Parlamentarci sa svim glasovima za, niti jednim protiv ili suzdržanim, sutra će zvanično podići ruke za bolje uslove ličnog rada.