Strah u klupama Narodne skupštine Republike Srpske među zastupnicima se može rezati nožem. Nakon što jedan zastupnik otkriven da konzumira narkotike, inspekcija za rad javnih institucija je najavila kontrolu ovog tijela.

“Sramota je zaista da predstavnici vlasti na vrhu jednog entitetskog nivoa imaju tako bahat odnos. Konzumiranje narkotika je strogo zabranjeno, i nemamo riječi nakon skandala koji se dogodio u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Mi kao inspekcija ćemo ispitati detaljno da li je ovaj slučaj presedan, ili zastupnici masovnije konzumiraju narkotike tokom svog mandata. Sankcionisat ćemo svakoga ko bude pozitivan na narkotike”, rekao je Miodrag Šnjuhalo, predsjednik komisije za kontrolu rada javnih institucija Republike Srpske.

Nakon što ja ova informacija objavljena, veliki broj zastupnika je odlučio bojkotovati sjednice u narednom periodu, a jedan od njih je podijelio detalje ovoga plana, sa željom da ostane anoniman.

“Zamolio bih samo da mi sklonite identitet, jer mi ipak plasman na narednim izborima ovisi od medijskih istupa, pa da ne skontaju o čemu je riječ. Krajnje je bezobrazno da neko ulazi toliko duboko u privatni život nas zastupnika. I ja sam uživalac opojnih droga i to je moja privatna stvar. Kupujem ih od svoje plate, ne kradem ih niti mi ih neko poklanja. Ne daju nama građani platu pa da nas kontrolišu šta radimo u slobodno vrijeme. Sramota! Kolege i ja smo se zbog toga dogovorili da bojkotujemo naredne sjednice, dok se ova bura malo ne smiri”, rekao je NN zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Zastupnici će bojkotovati sjednice ili dok inspekcija ne prestane kontrolisati, ili će biti primorani da se odreknu narkotika neko vrijeme, kako bi se vratili u zastupničke klupe čisto zbog kontrole.