Zastupnici Stranke demokratski akcije iz Skupštine Kantona Sarajevo, na čelu sa Samrom Ćosović Hajdarević se također spremaju za gay paradu koja će se održati 8. septembra u Sarajevu.

Naime, oni planiraju da donesu po dvije kile tableta po zastupniku, koje će nesebično podijeliti učesnicima parade, jer kažu, nadaju se da će te tablete da ih izliječe te strašne bolesti gayluka.

“Ovaj projekat se realizira u saradnji s Univerzitetskim kliničkim centrom u Sarajevu koji će donirati po dvije kile tableta po zastupniku SDA iz Kantona Sarajevo. Mi smo insistirali da to budu razne tablete, od kojih ćemo mi praviti određene koktele, te na taj način pokušati da izliječimo ove jadne ljude koji su oboljeli od te teške bolesti. Kombinovat ćemo antibiotike, diuretike i analgetike u raznim omjerima, kako bismo probali da im pomognemo”, rekla je zastupnica Ćosović Hajdarević.

Kako navode, svjesni su da postoje mnogo teški slučajevi, za koje bi zastupnici predložili izdvajanja u budžetu, kako bi ih se poslalo u uspješne rehabilitacijske centre.

“Znamo da naš brat Ramazan Kadirov u Čečeniji ima te super rehabilitacijske centre u kojima, kako su nas informisali, imaju ogroman procenat izliječenih gay osoba. Mi već imamo dobru saradnju s ljudima iz Čečenije preko našeg gradonačelnika Abdulaha Skake, koji se lako može povezati s Kadirovom preko borca Habiba Nurmogamedova, a za kojeg znamo da je blizak predsjedniku. Stoga apelujemo na Skupštinu Kantona Sarajevo da se pomogne ovim ljudima, kako se bolest ne bi širila dalje, dodala je SDA uzdanica, Ćosović Hajdarević.