Nakon što su krenule ovogodišnje poplave koje se već tradicionalno dešavaju širom Bosne i Hercegovine, jedan od glavnih činilaca političkog života u BiH je krenuo, tj. krenula u pomoć.

Naime, riječ je o zastavi Republike Srpske koja je bila afera u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, a koju je unosio Milorad Dodik, a udruženim snagama taktički s dvije strane napadali Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Kako saznajemo od izvora bliskih zastavi, ona je danas izašla na teren i pomaže građanima Prijedora da ispumpaju vodu iz kuća i podruma, te da izbace makar naknadne nasipe oko korita rijeka. Kako navode, zastava je ekstremno efikasna u obavljanju ovih poslova, jer je vrijeme provedeno u Predsjedništvu BiH iskoristila za mnogo kretanja tamo-vamo, pa je na taj način ušla u fizičku top formu.

“Zastava nam je odlično pomogla. Zaista, ne znamo šta bismo s poplavama da nije nje, a pogotovo da je nije bilo onda kad je to Dodik forsirao, a mi svi govorili da to nema nikakve veze i da je to potpuno nepotrebna cijela ta fama oko te zastave. I evo. Šta se ispostavilo? Ispostavilo se da je Mile bio u pravu. Ispostavilo se da je zastava jedna jako bitna stvar u cijelom procesu poboljšanja života građana prvenstveno Republike Srpske, a onda i cijele takozvane Bosne i Hercegovine”, rekao je Mitar Bova, jedan od voditelja tima civilne zaštite u Prijedoru.

Kako saznajemo, akciji bi se trebali pridružiti i 6.000 pušaka, dva sastanka s Putinom, te 456 antibosanskih izjava Milorada Dodika.