Nakon održanog još jednog odličnog Brown and Sugar derneka u Zetri, na kojem je bilo nekoliko hiljada posjetitelja, danas poslijepodne je započelo iznošenje ljudi. Naime, organizatori nisu predvidjeli da će do ovih doba publika ostati u Zetri.

“Mi stalno radimo partije, i znamo da uvijek ostanu do sedam, osam ujutro. Iako smo mi završili oko šest ujutro, te uzeli dozvolu za dodatna naredna dva sata, nismo očekivali da će ostati do tri popodne. Kada smo vidjeli da nekoliko stotina njih nema tendenciju izlaska iz dvorane, odlučili smo naručiti kombije i tamiće, kako bi ih prebacili unutra i odvukli van zone Zetre”, rekao je DJ Soul, jedan od učesnika i organizator eventa.

Naime, problem je nastao jer je na partiju bilo mnogo zaliha vode i Red Bulla, što je partijanerima dalo energiju da budu tu do danas.

“Neka budala nije zavrnula vodu na česmama u toaletima, te su oni stalno nadopunjavali vodu kako bi mogli skakati. Vi znate kakve su to energije. One samo traže tečnost i ako je konzumirate, možete plesati danima. Tek smo oko osam ujutro skontali da je u toaletu sve vrijeme tekla voda, što je i prouzrokovalo ovaj problem. Policija je zaprijetila ukoliko ih ne iznesemo da ćemo dobiti kaznu. Sreća pa smo organizovali brzo neke autoprevoznike koji su nam pomogli”, dodao je DJ Soul.

Ljudi su istovareni u parku kod Druge gimnazije, gdje su nastavili da plešu, uprkos kiši i tome što nije bilo muzike.