Oko devet mjeseci čekamo efikasan rad Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, formiranje vlasti te jasno definirane koalicije. Do sada nisu pokazali ekspeditivnost po pitanju rada i deblokiranja ovog nivoa vlasti, ali se danas situacija malo promijenila.

“Današnja sjednica je ključna za naredni period. Ako uspijemo na demokratski i fer korektan način dogovoriti kad ko ide na godišnji odmor, mislim da ćemo polako napraviti jednu relaksiranu klimu među političkim strankama, te ona može biti uvertira u neku potencijalnu koju bi možda mogli formirati do kraja mandata”, rekao je Samer Rešidat, član DF-a u Parlamentu Federacije BiH.

Rešidat je također najavio mogućnost popusta na pakete Sol Azura, svim članovima koji budu u potencijalnoj koaliciji s DF-om.

“S ciljem da konačno malo popravim situaciju između kandidata, ja sam spreman ponuditi ekstra popuste svim parlamentarcima za ljetovanje, koji budu htjeli u koaliciju s nama. Dakle tu su ponude od dalekoj Japana do Havaja, o Evropi da i ne pričamo. Daću im popust i do 80%, samo ako obećaju da će pokušati formirati vlast s nama do kraja mandata” dodao je Rešidat.

S obzirom na to da smo navikli na dosadašnju praksu formiranja vlasti, građani svakako ne očekuju neki pomak do pola godine pred naredne izbore, kada se svi razlete da pokupuju biračko tijelo.