Tročlano Predsjedništvo Bosne i Hercegovine pozvalo je na hitan sastanka Aleksandra Vučića i njegove ministre, kako bi raspravili o gorućim pitanjima u regiji. Sastanak će biti održan kod popularnog Kibeta, daleko od očiju javnosti i medija.

“Svi nacionalni lideri u BiH i Srbiji su svjesni činjenice da nam polako izmiče tlo pod nogama po pitanju povjerenja građana. Napredak svijeta danas, mogućnosti savremenih tehnologija, otvorili su građanima vidike i mnogi su odustali od naše ideje nacionalnih podjela i sukoba. Mi to pod hitno moramo zaustaviti i pronaći modus kako da zadržimo ove tenzije i utvrdimo vlast koja nam polako slabi”, kaže Šefik Džaferović, koji prenosi poruku Bakira Izetbegovića.

Na saradnju Predsjedništva BiH je pristao i sam Milorad Dodik, koji je naglasio da je u interesu Srba u BiH da produžavaju sukobe.

“Apsolutno se slažem s idejom sastanka i podržat ću je do kraja! Vučić i ja ćemo tu biti remetilački faktor koji će redovno raditi na destabilizaciji zemlje, dok će njih dvojica glumiti stub odbrane BiH i tako ćemo zavađati narod. Moramo sada zategnuti uzde i uzeti stvari pod svoju kontrolu, vidite da nam opozicije jačaju u svim dijelovima BiH i nemamo drugog izbora. Za dobre pare i priče o Srpskom svijetu, Vučić će dobro odigrati svoju ulogu u ovom scenariju. Jedino je Čović siguran, pa on neće mnogo učestvovati, samo će malo pogurati s majorizacijom”, ističe Milorad Dodik.

Sporazumne strane su spremne u video montaži napraviti i lažne sukobe u nekim krajevima BiH, kako bi narod dobio adekvatnu dozu straha da je situacija na korak do rata i da moraju slušati svoje vođe.

Sastanak će se finansirati, naravno, od budžetskog novca građana jedne i druge zemlje.